Wastips: zo hou je babykleertjes mooi

Je bent helemaal klaar voor de geboorte van je baby; alle spulletjes staan klaar in de babykamer en de kast hangt vol snoezige outfits. Wist je dat je best alle kleertjes wast voor je baby ze draagt? Wij delen enkele tips voor het wassen van je babykleding om huidirritatie bij je kleintje te voorkomen.

Kleine wasjes, grote wasjes

Voor het wassen van babykleertjes is het extra belangrijk dat je wasmachine goed schoon is. Laat daarvoor je machine met een lege trommel een programma op 90°C draaien en gebruik eventueel speciaal reinigingsproduct. Nare geurtjes en resten van wasverzachter zijn nadien helemaal weg, en je machine is klaar voor een babywasje.

  • Sorteer alle kleertjes op kleur en hou kwetsbare kledingstukken van bijvoorbeeld wol opzij. Die was je best met een wolprogramma of programma voor delicate was.
  • Een waszak is ook altijd een goed idee als je delicate kledingstukken wil wassen.
  • Was babykleertjes altijd binnenstebuiten, zodat de prints langer mooi blijven.
  • Doe knopen en ritsen dus ook altijd dicht alvorens ze in de trommel belanden. Zo kunnen ze niet blijven haken in de wastrommel.

Gebruik een neutraal wasmiddel

Lees vooraf goed in de labels op welke temperatuur je de kleertjes mag wassen. Zo voorkom je krimp of beschadigingen. Een babyhuidje is erg gevoelig, daarom gebruik je best een PH-neutraal wasmiddel dat dermatologisch getest is.

In wasverzachters zitten geur- en kleurstoffen die de babyhuid kunnen irriteren. Gebruik in de eerste maanden dus geen wasverzachter voor de babykleertjes.

Strijk je babykleertjes op de hoogste stand

Naast alle babykleertjes goed wassen is ook strijken erg belangrijk om overgebleven bacteriën te doden. Strijk alle items dus zo heet mogelijk.

TOP