4 tips om je babyspullen te organiseren

Help, voor zo’n klein mensje heb je snel heel veel spulletjes verzameld. De kledingkast van je baby op orde houden is dus best een uitdaging. Hoe krijg je al die rompertjes, sokjes, schoentjes en accessoires mooi georganiseerd?

Tip 1: Sorteer alle items

Hang alle kleding per seizoen en per maat op hangertjes, van klein naar groot. Gebruik eventueel een scheidingsschijf om de maten uit elkaar te houden. Zo weet je goed welke kleertjes op dit moment passen en zit je niet met een uitpuilende kast.

Tip 2: Stop te kleine kleertjes in een doos

Zet in de babykast een doos klaar om te kleine outfits in op te bergen. Telkens wanneer je merkt dat iets te klein is, was je het en leg je het erin. Gebruik doorzichtige dozen per maat zodat je goed kan zien wat er precies inzit. Bewaar ze op zolder voor een volgend kindje of geef ze door aan familie of vrienden.

Tip 3: Maak onderverdelingen

De lades van je luiertafel kan je efficiënt inrichten door gebruik te maken van sorteerbakjes. Berg kousjes, tutjes, luiers, schoenen en verzorgingsspulletjes op in een apart vakje. Overzichtelijk, proper en efficiënt!

Tip 4: Kleding opvouwen

Wist je dat je heel wat plaats kan besparen door kleertjes ‘staand’ te stapelen in de lades? Op de illustratie hieronder vind je handige tips om je babykleertjes op te vouwen. Zo win je eenvoudig ruimte in de kast.

TOP