vliegvakantie met kids

Op vakantie met het vliegtuig? Ontdek hier de tips van MOMster Bo!

Met kids op vakantie met het vliegtuig is toch altijd wat spannend. Hebben we zeker alles mee? Hebben we genoeg speelgoed voor op het vliegtuig, melk, tutjes, genoeg outfits? Gaan ze braaf zijn? Allemaal vragen die door je hoofd spoken de weken voor je vertrekt op vakantie. Als gezin hebben we al enkele mooie reizen gemaakt met het vliegtuig. Laat het je dus zeker niet afschrikken en bereid je goed voor. Lees hier mijn tips om jouw vliegreis nét wat makkelijker te maken.

Ourtreeoflife

Tips voor een vliegvakantie met kids: 

  1. Vertrek op tijd! Niets zo stresserend als een krap tijdschema. Reizen met kindjes duurt altijd net iets langer en soms gaat er ook eens iets mis: lekkende luier, een tantrum, honger…
  2. Laat je afzetten of parkeer op de dichtstbijzijnde parking. Dat is vooral aangenaam als je thuiskomt. Je bent dan moe van de vlucht en hebt geen zin om te wachten op een shuttledienst met vermoeide kinderen.
  3. Vergeet niet op tijd een kids-ID aan te vragen en check ook nog even je hospitalisatie.
  4. Een rugzak als handbagage, zo zijn je handen vrij.
  5. Neem voldoende entertainment mee: compact speelgoed, tablet, boekjes, kleurplaten, stickerboek…
  6. Neem iets mee om te knabbelen of te drinken. Niet enkel voor de kleine honger, maar vooral om de druk op de oortjes weg te nemen tijdens het stijgen en landen.
  7. Een dekentje is altijd handig. Het kan fris zijn op het vliegtuig.
  8. Af en toe rondwandelen doet soms deugd.
  9. Neem snoepjes mee voor de buren voor het geval je kindjes toch meer lawaai maken dan voorzien.
  10. Neem een EHBO-kit mee: thermometer, perdolan, een unidosis fysiologisch water, pleisters…
  11. Voorzie extra kleren en voldoende vochtige doekjes. Accidentjes gebeuren altijd wanneer je het niet wilt.
  12. Neem voldoende luiers mee.
  13. Neem een paar extra slabbetjes mee of eventueel wegwerpslabbetjes. Die laatste zijn natuurlijk niet milieuvriendelijk, maar wel handig voor onderweg.
  14. Neem voldoende plastic zakjes mee voor vuile luiers of kleren.
  15. Koop een legs-up voor langeafstandvluchten. Daardoor kunnen de kids comfortabeler slapen.
  16. Ben je van plan om vaak te reizen? Overweeg dan een reisbuggy die je als handbagage kan meenemen. Er zijn nu superveel modelletjes op de markt.
  17. Wil je warm eten of drinken? Gebruik dan een thermos. Tijdens de vlucht kan je niet altijd een fles opwarmen of duurt het soms té lang omdat het enkel au bain-marie kan.
  18. Vul gerust op voorhand je papflesjes met water. Ze doen zelden tot nooit moeilijk bij de controle van de handbagage.
  19. Neem een draagzak mee. Meestal mag je met je kinderwagen/buggy wandelen tot aan het vliegtuig en krijg je hem na het landen terug, maar dat is niet altijd zo. Soms moet je je wandelwagen inchecken samen met je bagage en dan is een draagzak geen overbodige luxe.
  20. Huur een autostoel. Je kan, net zoals de kinderwagen, ook je autostoel inchecken (dubbelcheck dat wel even met je vliegtuigmaatschappij). Wij kiezen er zelf voor om ter plaatse een stoel te huren, puur uit gemak zodat we minder moeten meesleuren.

ourtreeoflife_ JBCMOMster

JBC-MOMster Bo, is ook wel gekend als ourtreeoflife_ op Instagram. Ze heeft twee mooie kindjes, Sam en Simon, en is in verwachting van haar derde kindje. Ze heeft haar eigen juwelenbedrijf @gftd.jewelry en is freelance make up artist & hairstylist @blushandblend. Als JBC-MOMster deelt ze graag haar tips & tricks, alsook haar favoriete outfits voor het seizoen.

TOP