babyborrel organiseren

Een babyborrel organiseren? Onze tips

De geboorte van je baby wil je uiteraard vieren, liefst met al je vrienden en familie. Maar tegelijkertijd wil je de eerste weken ook gewoon genieten met je gezin en de tijd nemen om gezellig te cocoonen en een beetje bij te slapen wanneer het kan.

Wanneer organiseer je de babyborrel? 

Het is een goed idee om een babyborrel te organiseren wanneer je jongste spruit 4 tot 8 weken oud is. Plan je het feestje vroeger; dan ben je waarschijnlijk nog niet voldoende gerecupereerd en als je het later doet, zullen veel mensen toch al willen langskomen bij je thuis. 

De laatste weken van je zwangerschap moet je rusten, en dan kan je je dus bezighouden met de voorbereidingen van de babyborrel. Je hebt er dan ook vast meer tijd en energie voor dan na de bevalling. Nog een voordeel: je kan de uitnodiging of save the date voor het event samen met je geboortekaartje op de post doen. Zo bespaar je op postzegels en enveloppen – en op moeite!

Waar kan je de babyborrel organiseren?

Voor moeder en kind is het vaak het aangenaamst om de babyborrel thuis of in de tuin te vieren. Maar dat beperkt natuurlijk de gastenlijst en je moet achteraf ook nog een heleboel opruimen, dus misschien kies je beter een externe locatie in de buurt.

Zorg dat die plek zeker kindvriendelijk is en dat kinderen er kunnen spelen en slapen indien nodig. Ook de catering – lees: taart – bestel je best al enkele weken op voorhand. 

Werk je graag met een thema? Denk daar ook vooraf al even over na. Dan kan je de decoratie daaraan aanpassen en de outfit van je baby erop afstemmen en alvast klaarleggen.

De leukste outfit

Ben je nog op zoek naar een leuke outfit voor je mini? Laat je inspireren door onze feest- en newborncollectie. Leuke kleedjes met cardigans, een giletje met bijpassende short en zoveel meer. Mix & match wat jij leuk vindt en vooral wat bij jouw mini past. Er zullen veel foto’s gemaakt worden, dus laat je mini stralen in onze newborn-collecties. Is jouw kindje wat groter of doe je het feestje wat later? Ontdek dan ook onze premium-collectie voor mini’s vanaf maatje 62.

TOP