Het eerste jaar met je baby, wat te verwachten?

Het eerste lachje, de eerste knuffel, de eerste stapjes… De leukste momenten met je baby om naar uit te kijken. Maar… ook ongelukjes, verkeerde pampers en nachtelijke concerten horen er bij. Wij lichten hieronder een tipje van de sluier op over wat je kan verwachten tijdens het eerste jaar met je baby. Ontdek ook enkele tips over hoe je met zulke momenten omgaat. Lees: dat schattige snoetje in de ochtend maakt alles weer goed.

Het eerste jaar met je baby geurt niet altijd naar rozen

DE EERSTE GEBROKEN NACHT

Nu ja, die eerste nacht zal nog wel meevallen. Vol van vertedering kan je uren en uren staren naar je mini. Je bent helemaal in de wolken en kan maar niet genoeg krijgen van dat kleine wondertje. Maar na gebroken nacht numero 138 schop je je partner het liefste het bed uit, zodat jij nog even kan doorslapen.

BABY’S EERSTE TANDJES

Iedereen gaat je mini’s eerste tandje willen zien, want zeg nu zelf, wat is er schattiger dan een baby met één tandje in zijn mond?! Maar aan dat eerste tandje gaat heel wat vooraf. Kwijlen, pijn en koorts. Tip: doe je mini een spuugdoekje om zodat zijn T-shirt niet helemaal nat wordt.

VUILE PAMPERS? YES, EN VEEL!

Bereid je voor op veel vuile pampers – en met veel bedoelen we héél veel. Tip: ontdek onze rompers met overslagnaad aan de schouders of de rompertjes met overslag. Supermakkelijk om uit te trekken. Bekijk hieronder in de video hoe je dat doet!

HET EERSTE PRIKJE

Daar kunnen we kort over zijn: je baby weent en jij nog harder. Ondergaan en erna lekker knuffelen is de boodschap.

DE EERSTE KEER PIPI, NIET IN DE PAMPER MAAR OP JOU

Heb je net de billetjes van je baby schoongeveegd na zo’n geweldige spuitluier, plast ‘ie zo je gezicht in. Tenminste, als je gezegend bent met een jongen (tip: leg een washandje op het plassertje van je mini. Zo kan ‘ie niet plassen in je gezicht terwijl je de pamper ververst). Meisjes laten het dan weer gewoon lekker lopen op het aankleedkussen. Maar dan is je gezicht tenminste wel veilig.

DE EERSTE KEER DAT JE HET TUTJE VERGEET OP UITSTAP

Je baby kan niet zonder tutje en begint te wenen. Luid te wenen. Waardoor jij of vroegtijdig naar huis moet, of op restaurant de hele tijd met je pink in de mond van je baby zit. Smakelijk!

DE EERSTE KEER DE KINDERWAGEN IN- EN UITKLAPPEN

Het lijkt misschien allemaal makkelijk te zijn, maar één ding weten we zeker: dat is het niet. De eerste keer komt waarschijnlijk op een moment dat je gehaast bent en al bij je vriendin had moeten staan in het park. Tip: zoek even op YouTube een aantal filmpjes op over hoe je de kinderwagen het makkelijkst uitklapt. Probeer het ook thuis al een keer uit. Zo bespaar je jezelf stress en gênante momentjes op de parking.

DE EERSTE KEER DAT JE BABY UIT ZIJN/HAAR KLEERTJES GROEIT

Je wilt je baby liefst zo lang mogelijk in schattige kleertjes hijsen, maar ze groeien er spijtig genoeg sneller uit dan dat je met je ogen kan knipperen. Het gaat zooo snel! Het voordeel: je kan wel weer gaan shoppen.

 

Denk eraan: voor elk eerste tandje is er een lachje en voor elke vieze pamper is er een nacht waarin je een goede 7 uur slaap haalt. En geef toe, dat lachende gezichtje wanneer ze wakker worden maakt alles weer goed.

TOP