De origineelste kraamcadeaus: dit zijn onze tips

Tegenwoordig hebben de meeste aanstaande ouders een leuke geboortelijst klaar voor hun nieuwe baby. Maar wat koop je als je graag een extraatje wil geven bovenop je kraamcadeau? Of belangrijker nog: wat geef je cadeau als de ouders geen geboortelijst meegeven?

Gelukkig bestaan er talloze opties die geweldige kraamcadeaus vormen. Ga je voor een tijdloze klassieker, een persoonlijk geschenk of een originele combinatie? Wij helpen je op weg met een aantal unieke cadeautips!

 

Tijdloze kraamcadeaus

Er zijn heel wat kraamcadeaus die altijd handig zijn om te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld een superleuk babykledingmerk uitkiezen en uit een van de collecties een toffe outfit samenstellen. Denk maar aan kleertjes van Feetje, Levv en Dirkje! Op die manier weet je ook zeker dat de babykleding mooi samen past.

Zo’n outfit is natuurlijk nóg mooier met babyaccessoires! Als je al babykleding als deel van je kraamcadeau hebt voorzien, stem de accessoires dan af op de stoffen en prints van de kleren. Of je kiest lekker zachte kousjes en een warme muts uit in neutrale kleuren die bij eender welke babyoutfit passen.

Daarnaast heeft elke baby leuke babyspulletjes nodig. Een tetradoek – ook een hydrofiele doek genoemd – is altijd een goed idee omdat hij zo multifunctioneel is. Hij is namelijk erg luchtig, vochtopnemend en hij droogt ook weer snel. Andere opties zijn een supertof setje slabbetjes, washandjes of een dekentje cadeau geven.

Cadeaus met een persoonlijke touch

Er is niets zo leuk als een origineel cadeau krijgen met een persoonlijke insteek. Daarmee laat je zien hoe goed je de ouders kent én je vereeuwigt de prachtige gebeurtenis.

Een van de meest persoonlijke cadeaus is uiteraard een zelfgemaakt cadeau. Leef je uit met pen en papier, penselen, een fototoestel of bakvormen! Als jouw creativiteit echter beter tot z’n recht komt in ontwerpen dan in uitvoeren, kan je altijd een gepersonaliseerd cadeau geven. Zo kan je met Studio Unique baby essentials laten bedrukken of borduren met de unieke naam van de nieuwe baby. Of je geeft een superleuk cadeautje waarmee de kersverse ouders allerlei herinneringen aan de baby kunnen bijhouden, zoals ‘Het babyboek’ van Lannoo of een bewaardoosje voor het eerste tandje.

Vier met het hele gezin

Als je het kraamcadeau aan het uitzoeken bent, is het goed om ook even stil te staan bij de ouders en oudere broers en/of zussen van de nieuwste telg. De eerste weken zal het gezin namelijk erg druk zijn met de baby en weinig tijd overhouden voor het huishouden. Daarom is een gemaksgeschenk een echte aanrader! Denk maar aan een cadeaubon om eten aan huis te laten leveren of een leuke set verzorgingsproducten.

Een nieuwe broer of zus erbij krijgen is altijd een speciaal moment. Er gaat ook veel aandacht naar de baby, zowel van de ouders als van de bezoekers. Betrek de trotse broers en zusjes bij het kraambezoek door ook hen een leuk cadeau te geven. Superleuk speelgoed of een lekker snoepje zijn altijd welkom! Zo weten zij meteen dat zij net zo veel deel zijn van dit prachtige moment als de nieuwe baby.

TOP