Kiezen voor een babyslaapzak? Zo doe je het goed!

Een baby slaapt de eerste maanden veel. Er gaat dus niets boven een mooie pyjama en een lekkere slaapzak waarin je kleintje comfortabel kan wegdromen. Maar hoe kleed je je baby best aan om te gaan slapen? En wat betekent de TOG-waarde op het carelabel van de babyslaapzak?

Welke slaapzak voor je baby?

Een babyslaapzak is een warm en veilig nest om je kindje het eerste jaar in te laten slapen. Ook als je baby gaat draaien of woelen tijdens het slapen blijft hij het lekker warm hebben. De slaapzak aantrekken is ook onderdeel van het slaapritueel zodat je baby vanzelf weet wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Afhankelijk van temperatuur en het slaapgedrag van je baby kies je voor een slaapzak met een gewatteerde padding en mouwen. Kies zeker voor een babyslaapzak in de juiste maat, en koop geen slaapzak ‘op de groei’. In een te grote slaapzak kan je baby ‘wegzakken’ en in een te kleine maat hebben de beentjes niet genoeg ruimte.

De slaapzakken bij JBC zijn allemaal verkrijgbaar in maat 70 cm, maat 90 cm of maat 110 cm. Meet je baby van schouder tot en met de voetjes en tel daar 15 centimeter trappelruimte bij. Kies de maat die het beste overeenkomt. Als je de slaapzak aandoet, zou je de halsboord niet over het hoofdje van de baby mogen kunnen trekken.

Veilig naar dromenland in een JBC babyslaapzak

De buiten- en binnenstof zijn gemaakt van 95% biokatoen + 5% elastaan

De randjes en de binnenzijde van de rits zijn bedekt met een zachte stof om de huid van je baby te beschermen

Dankzij de lange en dubbele rits verschoon je de luier van je mini in 1-2-3 zonder de slaapzak uit te doen

De arm- en halsopening van het slaapzakje zijn zo gemaakt dat je mini er niet in kan wegzakken

De mouwtjes zijn makkelijk af te ritsen. Perfect om te switchen tussen seizoenen



Test, test en nog een test! Onze slaapzakken worden uitvoerig getest. Daarmee voldoen ze aan alle veiligheidseisen



Verkrijgbaar in 70 cm, 90 cm en 110 cm



Je baby makkelijk uit de autostoel halen? Check! Achteraan de slaapzak zit een gat waardoor je je mini er makkelijk uithaalt zonder de slaapzak uit te doen

JBC Dag28556

Een babyslaapzakje helpt de lichaamstemperatuur regelen (TOG-waarden)

Je mini weet zich snel te weren tegen de kou, maar warmte is een heel ander verhaal! Ook daar heeft de babyslaapzak een antwoord op. Ze helpen je baby’s lichaamstemperatuur mee te regelen.

Ken jij de TOG (Thermal Overall Grade)-waarden van een slaapzakje al? Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de slaapzak. Ontdek hieronder bij welke kamertemperatuur je best welke TOG-waarde van slaapzak kiest. Je kan het natuurlijk altijd nog wat warmer of kouder maken voor je mini m.b.v. een warm pyjamaatje of net een frisser rompertje. Je ontdekt de TOG-waarde van de slaapzakjes in het labeltje aan de binnenkant van de slaapzak of op de e-shop bij de productkenmerken.

TOP