Tips voor leuke gezinsfoto’s!

Een nieuwe aanwinst binnen de familie? Dat vraagt om een nieuw portret van je kersverse gezinnetje. Maar hoe begin je daar nu aan? Wij delen enkele tips voor een geslaagde fotosessie met je mini. Say cheese!

Neutrale look

Stem jullie kledingkeuze op elkaar af en kies voor zachte kleuren. Breng harmonie in de foto door te kiezen voor kleding in dezelfde stijl. Wordt het een sportieve fotoshoot of gaan jullie voor een klassieke outfit? Als je voor een tijdloze look kiest, lijkt dat gezinsportret binnen enkele jaren minder gedateerd. Ga je met de hele familie op de foto? Zorg er dan voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen.

Tip: met onze #familystories-collectie kunnen mama, papa en kids samen op de foto in twinning outfits. Matchy matchy, ja graag!

Op locatie

Kiezen jullie voor een locatie die een speciale betekenis heeft voor jullie gezin? Op het strand, in het bos of gewoon lekker thuis? Hou in ieder geval rekening met de achtergrond van jullie portret. Zorg voor een rustige setting zodat de focus op de gezichten ligt. Speel met scherpte om je foto extra diepte te geven. Stel scherp op de ogen en maak de achtergrond onscherp door de instelling van het diafragma op je fototoestel aan te passen.

Belichting

Fotografeer liefst bij daglicht, dat geeft een natuurlijker resultaat dan flitslicht. Elk seizoen heeft zijn eigen licht, dus bedenk vooraf op welk uur van de dag het licht het mooist gaat zijn. Maak in de zomer geen foto’s in de volle zon, dan krijg je harde schaduwen. Kies liever een schaduwrijk plekje op, bijvoorbeeld onder een boom. In de schaduw is het licht veel zachter, ideaal voor portretfoto’s. Wil je toch binnen fotograferen? Kijk dan of het een idee is om je portret te fotograferen naast een raam, zodat je toch maximaal gebruik kan maken van natuurlijke lichtinval.

Compositie

Bedenk vooraf waar je iedereen wilt plaatsen om samen op de foto te gaan. Een van de meest gebruikte compositieregels is de gulden snede. Verdeel je beeld in negen gelijke vlakken en plaats je onderwerp op één van de snijlijnen. Zet je onderwerp dus niet in het midden van het beeld. Als je het onderwerp op 1/3 of 2/3 in het beeld plaatst, creëer je meer spanning in je foto en trek je meteen de aandacht van de kijker.

Soms kan het ook mooi zijn om te focussen op een bepaald detail. Denk bijvoorbeeld aan de kleine voetjes van je baby. Je kan je foto ook dynamischer maken door kleine kinderen op ooghoogte te fotograferen. Door op dezelfde hoogte als je kind te gaan zitten, leg je hun wereld vast.

TOP