Dit kan je allemaal doen met een tetradoek!

Als je zwanger bent, sla je best een heleboel tetradoeken in. De mensen die het je aanraden, zeggen er meestal bij: “omdat je ze voor alles kan gebruiken!” En ze hebben gelijk. Er zijn gigaveel zaken waar je een tetradoek voor kan gebruiken, en niet alleen voor de baby! Hieronder lees je welke dingen dat allemaal zijn.

Wat is een tetradoek?

Voor we in de tips duiken: wat is dat precies, zo’n tetradoek? Hij wordt ook wel een hydrofiele doek of een muslin doek genoemd. De doeken zijn gemaakt van fijn gewoven katoen en zijn daarom erg luchtig. Ze zijn bovendien heel zacht, vochtopnemend en ze drogen snel. Handig, zeker met een baby in huis!

Voor de baby

Tetradoeken worden tegenwoordig heel vaak gebruikt om baby’s mee te verzorgen en beschermen. De geweldige eigenschappen van de stof maken dat de doeken heel geschikt zijn als handdoek waarmee je gemakkelijk tussen de teentjes en achter de oren kan vegen. Ook vangt een tetradoek goed het zweet op van je kindje. Leg hem bij warm weer onder de baby in de buggy of gebruik hem als laagje tussen jou en je spruit in de draagzak.

Een tetradoek kan ook perfect gebruikt worden als slabbetje tijdens het drinken. Heeft je mini daarnaast last van een snotneus of houdt het kwijlen en het spugen maar nooit op? Gebruik de hydrofiele doek als spuugdoek of leg er eentje in onder het hoofd in bed. Zo zorg je ervoor dat zowel jouw kleren, die van de baby én de bedovertrek wat langer schoon blijven.

Ook als je op uitstap gaat, komt een tetradoek goed van pas. Bij warm weer kan de doek dienen als bescherming tegen de zon door hem losjes over de maxicosi te leggen. Zorg er wel voor dat er altijd genoeg lucht onder de doek door kan, zodat je baby niet volledig is afgeschermd. Is het een andere keer dan weer aan de frisse kant? Gebruik de tetradoek als dekentje. Hij is ook megahandig om een openbare verzorgingsplaats af te dekken zodat je baby altijd op een schone ondergrond ligt.

In het huishouden

Heel vaak worden tetradoeken gelinkt aan babyverzorging, maar ze zijn net zo handig om te gebruiken in het huishouden. Ze zijn een geweldig hulpmiddel om mee te stofvegen. Ook de kookplaat van een inductievuur en de ramen wassen kan met een tetradoek, zonder strepen na te laten. Je kan er zelfs het fruit van het sap mee scheiden als je overheerlijke gelei aan het maken bent!

Andere gebruiksmogelijkheden

Als je dacht dat de mogelijkheden van een tetradoek nu wel ongeveer uitgeput waren, zal je grote ogen trekken als je de volgende mogelijkheden leest! Als een tetradoek goedgekeurd is om mee te wrijven over een tere babyhuid, mag je hem uiteraard ook voor jezelf gebruiken. Bijvoorbeeld om je makeup mee af te nemen of je haren mee te drogen! Daarnaast kan je hem ook gebruiken als achtergrond voor een mooie foto of als decoratie in een cadeaumand. Heeft de doek zijn beste tijd gehad en krijg je hem niet meer helemaal schoon? Dan kan hij altijd nog dienen als schoenpoetsdoek!

TOP