Alles wat je moet weten over zwangerschapsjeans

In het begin van je zwangerschap kan je perfect nog even je gewone jeans aan, maar er zal een moment komen waarop die niet meer past. Het is het moment waarop je je broek liever met de knoop los dan met de knoop vast draagt. 

Dat is het moment waarop je best kiest voor een zwangerschapsjeans. Het is een van die basisstuks die niet mogen ontbreken tijdens je zwangerschap en waarmee je ook eens kan afwisselen van look. De jeans zit door de elastische band megacomfortabel en is erg zacht voor je huid. Wanneer je het beste overschakelt, is voor iedereen anders, al is dat voor de meesten rond de 12de tot de 14de week.

Waarom een zwangerschapsjeans kopen?

Een zwangerschapsjeans is een echte must voor tijdens (én na) je zwangerschap. Ze komen met een verstelbare tailleband die onder je buik door gaat. Die zorgt ervoor dat de broek kan meegroeien met jouw buik. Je kan hem met de knoopjes dus zo verstellen dat hij op elk moment mooi past. De stof van de jeans zelf is stretchy en is daarom heel comfortabel om te dragen, wat doorheen je zwangerschap natuurlijk heel belangrijk is.

Veel zwangerschapsbroeken hebben bovendien een elastische buikband. Die zit over je buik heen en biedt de nodige steun. Hij is ook enorm zacht en lekker warm. De broek zelf gaat onder je buik door, waardoor die daar geen druk op zet en jij altijd makkelijk kan bewegen en comfortabel kan gaan zitten. Hij is trouwens perfect afgestemd op een groeiende buik en zal er dus altijd mooi uitzien! Je buikje zal dus nooit bloot zijn wanneer je blouse bijvoorbeeld een beetje omhoog kruipt.

Bovendien is een zwangerschapsjeans na je bevalling ook nog superleuk. Aangezien je lichaam dan even de tijd nodig heeft om zich te herstellen, kan je de jeans nog goed afdragen. Naarmate je buik afneemt in volume, maak je de broek met de verstelbare taille gemakkelijk stapsgewijs weer kleiner.

Een goede zwangerschapsjeans: onze tips

Als je voor de eerste keer een zwangerschapsjeans aan het kiezen bent, kan je zeker en vast onze tips gebruiken. Je zal zien dat de juiste jeans vinden daardoor een pak gemakkelijker is. 

  1. Ga voor comfort. Hét belangrijkste tijdens je zwangerschap is dat je je goed in je vel en in je kleren voelt. Met de zachte en stretchy zwangerschapsjeans van JBC is dat in ieder geval geen probleem.
  2. Kies een fit die jij leuk vindt. Je hoeft je eigen stijl alles behalve aan de kant te schuiven tijdens je zwangerschap. Er bestaan namelijk heel wat verschillende soorten jeans fits voor zwangerschapsbroeken, waaronder de meest populaire de skinny jeans en de slim fit zijn. Beide fits sluiten mooi aan om het been, al is de skinny ook strakker aan de enkel, terwijl de slim fit daar wat losser is. Maak tegelijkertijd ook gebruik van je zwangerschap en je veranderende lichaam om nieuwe modellen te ontdekken. Zo vind je misschien wel je nieuwe favoriete fit!
  3. Kies dezelfde maat als altijd. Een zwangerschapsjeans is namelijk zo ontworpen dat er altijd plaats is voor jouw prachtige babybuik.
  4. Ga als je de jeans aan het passen bent ook altijd even zitten. Als de broek niet in je buik duwt, heb je de juiste maat te pakken! Anders ga je best voor een maatje groter. 
  5. Je vindt zwangerschapsbroeken van ons eigenste merk Atelier Maman in alle JBC-winkels. Daar kan je dus meteen testen welke fits en welke maat jou het beste zitten. Pas je toch liever thuis op je gemakje? Dan kan je je nieuwe zwangerschapsbroeken ook gemakkelijk online bestellen via onze webshop.

Vervolledig je look met bovenstuks uit onze zwangerschapskleding of reguliere damescollectie

Je kan tijdens je zwangerschap volledig overschakelen naar zwangerschaps- en positiekleding, maar je kan die items ook perfect combineren met onze dameskleding. Voeg aan je outfit bijvoorbeeld een jas of een leuke gilet toe. Of maak gebruik van de oversized trend en ga voor een wijde jurk of een grote cosy trui!

TOP